Een modern landelijk huis bouwen

In een modern landelijk huis worden de unieke elementen van beide bouwstijlen gecombineerd. Hoewel het tegenstrijdig lijkt om modern en landelijk te combineren, vullen de bouwstijlen elkaar enorm goed aan. Wat heb je nodig om een landelijke nieuwbouwwoning te bouwen en wat kost dit? Lees in deze blog meer over het bouwen van een modern landelijk huis.

Wat is een modern landelijk huis?

De landelijke woonstijl is bekend bij het grote publiek. Iedereen kent de typische bouwstijl van de romantische boerderijen. Deze huizen kenmerken zich door een warm en tijdloos karakter en het gebruik van natuurlijke en rustieke materialen. Denk hierbij aan balkenconstructies van eikenhout en een rietgedekt dak.

De bouwstijl van moderne huizen is iets koeler. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van hardere materialen, zoals beton en steen. De afwerking is minder sierlijk en je ziet veel strakke lijnen en rechte vormen terugkomen in het ontwerp.

Hoewel het kan lijken alsof de bouwstijlen ver van elkaar af staan, zijn ze juist erg geschikt om met elkaar te combineren in een modern landelijk huis. Denk aan een huisskelet met strakke lijnen, waar landelijke elementen in verwerkt zijn, zoals een rieten dak. Of juist een landelijke structuur van houten balken met een moderne afwerking van metaal of beton.

Modern landelijk huis ontwerpen

Hoe ontwerp je een modern en landelijk huis?

Heb je een kavel gekocht in Broek Zuid en wil je een modern landelijk huis laten bouwen? En heb je hulp nodig bij het ontwerp van jouw droomhuis? Ieder bouwproces start met een kennismakingsgesprek met de bouwkundig ontwerper, waarin je de gewenste stijl bespreekt. Op die manier krijgt hij of zij een goed beeld van jouw wensen.

Bouwkundig ontwerper Jorrit Kok: “Wij werken altijd volgens een 10-stappenplan, zodat we een goed bouwproces kunnen garanderen. Het is goed mogelijk dat je het modern landelijke huis al helemaal hebt uitgedacht in een moodboard, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen”. Iedereen kan een droomhuis laten ontwerpen, ons advies is om in gesprek te gaan met een geschikte bouwkundig ontwerper.

Wat zijn de kosten?

Wanneer je een woning laat bouwen, wil je weten wat het financiële plaatje is. De prijs is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning en de materiaalkeuze. Bovendien zijn er altijd bijkomende kosten, waarmee je rekening moet houden als je een nieuwbouw landelijke woning laat bouwen:

• legeskosten;
• aansluiting nutsvoorziening;
• keuken;
• sanitair;
• vloeren en wandafwerking;
• tuinaanleg.

Op basis van jouw ideeën creëert de bouwkundig ontwerper een ontwerp op maat. Ben je geïnteresseerd in nieuwbouw in landelijke stijl voor jouw kavel in Broek Zuid? Een ontwerp van het huis geeft je al veel meer inzicht in de kosten van de woning met een modern landelijke stijl.

Hoe ontwerp je een duurzaam huis?

Tijdens het ontwerpproces van een modern landelijk huis is het belangrijk om na te denken over de duurzaamheid van jouw nieuwe woning. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar je bespaart ook kosten. In dit nieuwbouwproject raden we je aan om een woning te bouwen waar vrijwel geen energie wordt verbruikt. Een energieneutraal huis dus bij voorkeur. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw modern landelijke woning te verduurzamen.

In het kort komt het neer op groene energiebronnen, een goede isolatie, een alternatieve warmtevoorziening en een efficiënt ventilatiesysteem. Ook gasloos bouwen is mogelijk. Als extra stimulans voor verduurzaming krijg je als inwoner van Broek Zuid een extra tegemoetkoming wanneer je investeert in energiebesparing met de SEEH subsidieregeling. Wil je meer weten? Lees dan de blog over een energieneutraal huis.

Ben je vrij in het ontwerp van je landelijke nieuwbouwwoning?

Je bent gecharmeerd van de modern landelijke stijl. In het nieuwbouwproject van Broek Zuid ben je vrij in het ontwerpen van een woning. Of je nu meer nadruk wilt leggen op de moderne stijl, of juist meer gecharmeerd bent van de landelijke elementen. Alles is mogelijk.

Voor het project zijn wel enkele bouwregels opgesteld, omdat de gemeente een landelijk karakter wil voor de wijk. Hierbij moet ook de verscheidenheid aan woningtypes in acht genomen worden. Je mag pas bouwen wanneer je een omgevingsvergunning hebt. Neem contact op met Makelaardij Hoekstra als je hier meer over wilt weten via 0513 – 41 77 50 of nieuwbouw@makelaardijhoekstra.nl. Zij helpen je graag verder!

Een duurzaam en modern landelijk huis

Een modern landelijk huis bouwen in Broek Zuid

Wil jij een moderne landelijke woning laten bouwen in Broek Zuid? Deze nieuwbouwwijk ligt op een prachtige plek. Dit nieuwbouwproject is erg aantrekkelijk voor liefhebbers van een waterrijke omgeving. Met de kavels die direct aan het water liggen, ben je in een mum van tijd op de Friese Meren.

In Broek Zuid woon je niet alleen in de buurt van de stad, maar op deze plek beleef je ook de natuurlijke omgeving die Friesland rijk is. Nabij Joure is dit een ideale woonplaats door de centrale ligging. De Randstad is goed bereikbaar en je bent binnen een uur in Amsterdam. Wie wil er nu niet op deze unieke locatie wonen? Geniet van de prachtige omgeving en laat in Broek Zuid een modern landelijk huis bouwen.

| | © 2024 gemeente De Fryske Marren