Inschrijving verloting kavels

Verloting van droomkavels in Broek Zuid

Omgeven door natuur en open vaarwater, maar toch in de buurt van alles wat je nodig hebt. Broek Zuid is in allerlei opzichten een unieke plek om te wonen. Met kavels van 670 tot ruim 1400 m2 en veel vrijheid in bouwen, heb je in Broek Zuid alle ruimte en privacy die je maar kunt wensen. Bovendien ligt het charmante en historische Joure om de hoek en ben je binnen 60 minuten in de Randstad.

De verkoop van de tweede ronde droomkavels van Broek Zuid staat gepland! Op vrijdag 9 oktober worden de volgende 11 vrij te bebouwen kavels verloot. We verloten de kavels It Súd 22 t/m 32, Omkromte 24 t/m 28 en It Kromme Far 55 en 57. De verkoop van alle kavels wordt verzorgd door Makelaardij Hoekstra.

UPDATE: De inschrijving voor de verloting van de tweede fase is gesloten. 

Verloting vrij te bebouwen kavels
De tweede ronde van 11 vrij te bebouwen kavels van Broek Zuid wordt verloot door gemeente De Fryske Marren. Op vrijdag 9 oktober om 19.30 uur vindt de verloting wegens de huidige Coronamaatregelen digitaal plaats door wethouder Jos Boerland. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor één van de kavels van Broek Zuid ontvangt per e-mail uiterlijk 29 september een persoonlijke uitnodiging voor deze digitale verlotingsbijeenkomst. Daarin staat meer informatie en een link, zodat je kunt deelnemen aan de verloting en rechtstreeks kunt meekijken.

Let op: je moet ingelogd zijn om deel te kunnen nemen aan de verloting en de livestream te volgen. Ben je niet ingelogd tijdens de verloting, dan nemen wij telefonisch geen contact met je op.

Procedure digitale verloting
De wethouder trekt tijdens de bijeenkomst één voor één alle ingeschreven namen uit een glazen bokaal. Wordt jouw naam als eerste uit de bokaal gehaald, dan word je gebeld op het door jou bij de aanmelding opgegeven telefoonnummer. Tijdens dit telefoongesprek kun je een kavel naar keuze reserveren en dan ben je dus de eerste gegadigde voor die gekozen kavel. De wethouder herhaalt (voor de overige kijkers) het gekozen kavelnummer en gaat verder met de verloting. De volgende naam die uit de bokaal wordt gehaald mag ervoor kiezen om als tweede gegadigde voor de reeds door een ander gekozen kavel op de lijst te komen óf als eerste gegadigde voor een andere (nog niet gekozen) kavel.

Reservering
Ben jij tijdens de bijeenkomst de eerste gegadigde voor een kavel? Dan krijg je van ons een schriftelijke reservering voor de kavel waarop jij hebt ingeschreven. Deze reservering is circa 10 weken geldig en is bedoeld om jou in de gelegenheid te stellen om je (financiële en bouw) mogelijkheden te onderzoeken. De gemeente kan tijdens deze reserveringsperiode alleen aan jou verkopen.

Verkoopvoorwaarden
Benieuwd naar de verkoopvoorwaarden voor Broek Zuid? Deze vind je in de concept-koopovereenkomst.

Inschrijfregels
Per huishouden mag maar één keer worden ingeschreven. Echtparen, samenwonenden en aspirant samenwonenden mogen zich dus niet afzonderlijk inschrijven.

Heb je al een reservering op een kavel? Ook dan mag je meedoen aan de verloting op vrijdag 9 oktober. Let op: ben je al de eerste gegadigde bij een kavel uit de eerste fase en word je op 9 oktober weer getrokken voor een eerste reservering, dan moet je wel tussen beide kavels kiezen. Je kan niet op twee kavels de eerste gegadigde zijn.

Kavels mét woning
Naast de vrij te bebouwen kavels, worden er ruime kavels vanaf 1.000 m2 inclusief woning te koop aangeboden door BPD en Brummelhuis. Bij deze kavels is er keuze uit zeven verschillende woningtypen. Je kunt hierbij kiezen welke van deze zeven woningtypen jij op je kavel wilt laten bouwen. De verschillende woningtypen en meer informatie over het inschrijven voor deze kavels met woning vind je op de projectwebsite van Brummelhuis. De verkoop van zowel de vrij te bebouwen kavels als de kavels mét woning verloopt via Makelaardij Hoekstra.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de procedure? Download dan hier de procedure voor uitgifte van kavels van gemeente De Fryske Marren of neem contact op met Makelaardij Hoekstra bij vragen.

Op dit kaartje worden de huisnummers getoond

Bekijk alle kavels →

| | © 2020 gemeente De Fryske Marren