Inschrijving verloting kavels

Verloting van droomkavels in Broek Zuid

Omgeven door natuur en open vaarwater, maar toch in de buurt van alles wat je nodig hebt. Broek Zuid is in allerlei opzichten een unieke plek om te wonen. Zie jij jezelf het huis van je dromen bouwen in deze nieuwe woonwijk? Schrijf je dan tussen 19 mei en 2 juni in voor de verloting van de eerste 11 vrij te bebouwen kavels. De, wegens Coronamaatregelen digitale, verloting van de kavels vindt plaats op donderdag 11 juni! De verkoop van 11 ruime kavels met woning van BPD en Brummelhuis start ook op 19 mei. De verkoop van alle kavels wordt verzorgd door Makelaardij Hoekstra.

Met kavels van 670 tot ruim 1400 m2 en veel vrijheid in bouwen, heb je in Broek Zuid alle ruimte en privacy die je maar kunt wensen.

Bovendien ligt het charmante en historische Joure om de hoek en ben je binnen 60 minuten in de Randstad.

Verloting vrij te bebouwen kavels
De eerste 11 vrij te bebouwen kavels van Broek Zuid worden verloot door gemeente De Fryske Marren. Op donderdag 11 juni om 19.30 uur vindt de verloting wegens de huidige Coronamaatregelen digitaal plaats door wethouder Jos Boerland. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor één van de kavels van Broek Zuid ontvangt per e-mail uiterlijk 9 juni een uitnodiging voor deze digitale verlotingsbijeenkomst. Vlak voor de start van de verloting kun je klikken op de link in deze uitnodiging, zodat je rechtstreeks mee kan kijken naar de verloting.

De wethouder trekt tijdens de bijeenkomst één voor één alle ingeschreven namen uit een glazen bokaal. Wordt jouw naam als eerste uit de bokaal gehaald, dan word je gebeld op het door jou bij de aanmelding opgegeven telefoonnummer. Tijdens dit telefoongesprek kun je een kavel naar keuze reserveren en dan ben je dus de eerste gegadigde voor die gekozen kavel. De wethouder herhaalt (voor de overige kijkers) het gekozen kavelnummer en gaat verder met de verloting. De volgende naam die uit de bokaal wordt gehaald mag ervoor kiezen om als tweede gegadigde voor de reeds door een ander gekozen kavel op de lijst te komen óf als eerste gegadigde voor een andere (nog niet gekozen) kavel.

Let op: je moet tijdens de verloting (digitaal) aanwezig zijn om deel te kunnen nemen. Kun je zelf niet, dan kun je tijdens de inschrijving iemand machtigen om namens jou deel te nemen aan de verloting.

Reservering
Ben jij tijdens de bijeenkomst de eerste gegadigde voor een kavel? Dan krijg je van ons een schriftelijke reservering voor de kavel waarop jij hebt ingeschreven. Deze reservering is circa 10 weken geldig en is bedoeld om jou in de gelegenheid te stellen om je (financiële en bouw) mogelijkheden te onderzoeken. De gemeente kan tijdens deze reserveringsperiode alleen aan jou verkopen.

Verkoopvoorwaarden
Benieuwd naar de verkoopvoorwaarden voor Broek Zuid? Deze vind je in de concept-koopovereenkomst.

Inschrijven
Weet jij op welke kavel jij je droomhuis wilt bouwen? Schrijf je dan vanaf 19 mei in via het inschrijfformulier op onze website! Inschrijven kan tot en met dinsdag 2 juni 2020.

Per huishouden mag maar één keer worden ingeschreven. Echtparen, samenwonenden en aspirant samenwonenden mogen zich dus niet afzonderlijk inschrijven.

Ben je nog aan het oriënteren en vooral nieuwsgierig naar alle kavels? Bekijk deze dan hier. Vergelijk alle kavels met kenmerken en mogelijkheden en vind jouw ideale kavel!

Kavels mét woning
Naast de vrij te bebouwen kavels, worden er 11 ruime kavels vanaf 1.000 m2 inclusief woning te koop aangeboden door BPD en Brummelhuis. Bij deze kavels is er keuze uit zeven verschillende woningtypen. Je kunt hierbij kiezen welke van deze zeven woningtypen jij op je kavel wilt laten bouwen. De verschillende woningtypen en meer informatie over het inschrijven voor deze kavels met woning vind je op de projectwebsite van Brummelhuis. De verkoop van zowel de vrij te bebouwen kavels als de kavels mét woning verloopt via Makelaardij Hoekstra.

Inloopbijeenkomst afgelast
De inloopbijeenkomst bij Makelaardij Hoekstra kan helaas wegens de huidige maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan. Wil je graag extra informatie over de nieuwe woonwijk, de verschillende typen kavels, de bouwmogelijkheden en hierover in gesprek met de makelaar? Dan kun je hen bellen of mailen voor een individuele afspraak.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de procedure? Download dan hier de procedure voor uitgifte van kavels van gemeente De Fryske Marren of neem contact op met Makelaardij Hoekstra bij vragen.

Op dit kaartje worden de huisnummers getoond

Bekijk alle kavels →

| | © 2020 gemeente De Fryske Marren