Verloting kavels

Verloting van droomkavels in Broek Zuid

Omgeven door natuur en open vaarwater, maar toch in de buurt van alles wat je nodig hebt. Broek Zuid is in allerlei opzichten een unieke plek om te wonen. Met kavels van 670 tot ruim 1400 m2 en veel vrijheid in bouwen, heb je in Broek Zuid alle ruimte en privacy die je maar kunt wensen. Bovendien ligt het charmante en historische Joure om de hoek en ben je binnen 60 minuten in de Randstad.

Update februari 2022 | Voorbereidende werkzaamheden derde fase Broek Zuid in gang gezet

In 2021 zijn zichtbare stappen gezet in de uitvoering van de nieuwe woonwijk Broek Zuid. De kaveluitgifte van de eerste en tweede fase ten noorden van De Omkromte is succesvol verlopen en de eerste woningen zijn inmiddels gebouwd.

De gemeente heeft inmiddels ook de voorbereidende werkzaamheden voor de kavels ten zuiden van De Omkromte in gang gezet. Toch blijkt er nog wat tijd nodig voordat de gemeente ook hier de schop in de grond kan zetten. Er is al veel bekend en afgerond, waaronder het bestemmingsplan en het ontwerp, maar de laatste stappen vragen nog om afstemming met verschillende belanghebbenden. De gemeente vindt het belangrijk dat alles tot in de puntjes is geregeld voor de nieuwe bouwrijpe kavels. De laatste stapjes zetten we dan ook zorgvuldig en dit duurt helaas nog een poosje.

In de tweede helft van 2022 hoopt de gemeente concretere mededelingen te kunnen doen over een uitvoeringsplanning en de daarop volgende kavelverkoop van het derde gedeelte van Broek Zuid. Het gaat dan om 41 vrij te bebouwen kavels. In de tussentijd houden we geïnteresseerden en omwonenden op de hoogte van de ontwikkelingen en werken we stevig door aan de laatste meters.

Gang van zaken verloting

De verkoop van de eerste en tweede ronde droomkavels van Broek Zuid is succesvol verlopen! De eerste 22 vrij te bebouwen kavels zijn verloot. Maar goed nieuws: er komen nog nieuwe kavels bij in de derde en vierde fase! Houd onze website in de gaten en lees hier alvast verder over de gang van zaken tijdens een verloting.

Procedure digitale verloting
De wethouder trekt tijdens de bijeenkomst één voor één de ingeschreven namen uit een glazen bokaal. Wordt jouw naam als eerste uit de bokaal gehaald, dan word je gebeld op het door jou bij de aanmelding opgegeven telefoonnummer. Tijdens dit telefoongesprek kun je een kavel naar keuze reserveren en dan ben je dus de eerste gegadigde voor die gekozen kavel. De wethouder herhaalt (voor de overige kijkers) het gekozen kavelnummer en gaat verder met de verloting. De volgende naam die uit de bokaal wordt gehaald mag ervoor kiezen om als tweede gegadigde voor de reeds door een ander gekozen kavel op de lijst te komen óf als eerste gegadigde voor een andere (nog niet gekozen) kavel.

Reservering
Ben jij tijdens de bijeenkomst de eerste gegadigde voor een kavel? Dan krijg je van ons een schriftelijke reservering voor de kavel waarop je je hebt ingeschreven. Deze reservering is circa 10 weken geldig en is bedoeld om jou in de gelegenheid te stellen om je financiële- en bouwmogelijkheden te onderzoeken. De gemeente kan tijdens deze reserveringsperiode de gekozen kavel alleen aan jou verkopen.

Projectnotaris
Benieuwd naar het vervolg wanneer jij de gelukkige eerste gegadigde wordt of bent geworden van jouw favoriete kavel? Heidi Harmsma, notaris bij Harmsma Notarissen en projectnotaris voor Broek Zuid, vertelt er meer over en legt uit welke rol zij als projectnotaris hierbij speelt. Je leest het hier.

Verkoopvoorwaarden
Benieuwd naar de verkoopvoorwaarden voor Broek Zuid? Deze vind je in de concept-koopovereenkomst.

Inschrijfregels
Per huishouden mag maar één keer worden ingeschreven. Echtparen, samenwonenden en aspirant samenwonenden mogen zich dus niet afzonderlijk inschrijven.

Heb je al een reservering op een kavel? Ook dan mag je meedoen aan de verloting van nieuwe kavels. Let op: ben je al de eerste gegadigde bij een kavel uit de eerste of tweede fase en word je bij een nieuwe verloting weer getrokken voor een eerste reservering, dan moet je wel tussen beide kavels kiezen. Je kan niet op twee kavels de eerste gegadigde zijn.

Kavels mét woning
Naast de vrij te bebouwen kavels, worden er ruime kavels vanaf 1.000 m2 inclusief woning te koop aangeboden door BPD en Brummelhuis. Bij deze kavels is er keuze uit zeven verschillende woningtypen. Je kunt hierbij kiezen welke van deze zeven woningtypen jij op je kavel wilt laten bouwen. De verschillende woningtypen en meer informatie over het inschrijven voor deze kavels met woning vind je op de projectwebsite van Brummelhuis. De verkoop van zowel de vrij te bebouwen kavels als de kavels mét woning verloopt via Makelaardij Hoekstra.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de procedure? Download dan hier de procedure voor uitgifte van kavels van gemeente De Fryske Marren of neem contact op met Makelaardij Hoekstra bij vragen.

Bekijk alle kavels →

| | © 2022 gemeente De Fryske Marren