Verloting kavels

Verloting van droomkavels in Broek Zuid

Omgeven door natuur en open vaarwater, maar toch in de buurt van alles wat je nodig hebt. Broek Zuid is in allerlei opzichten een unieke plek om te wonen. Met kavels van 670 tot ruim 1400 m2 en veel vrijheid in bouwen, heb je in Broek Zuid alle ruimte en privacy die je maar kunt wensen. Bovendien ligt het charmante en historische Joure om de hoek en ben je binnen 60 minuten in de Randstad.

verloting kavels friesland joure broek zuid

De verkoop van de eerste en tweede ronde droomkavels van Broek Zuid is succesvol verlopen! De eerste 22 vrij te bebouwen kavels zijn verloot. Maar we hebben goed nieuws voor geïnteresseerden die net buiten de boot zijn gevallen: er komen twee kavels opnieuw vrij! Het gaat om de kavels It Kromme Far 75 en It Súd 48. Inschrijven voor de verloting van deze twee vrij te bebouwen kavels kan vanaf nu! De –  wegens coronamaatregelen digitale – verloting vindt plaats op vrijdag 12 maart. De verkoop wordt verzorgd door Makelaardij Hoekstra. Lees hier meer informatie over de verloting.

Procedure digitale verloting
De twee vrij te bebouwen kavels van Broek Zuid worden verloot door gemeente De Fryske Marren. Op vrijdag 12 maart om 19.30 uur vindt de verloting digitaal plaats door wethouder Jos Boerland. Iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven ontvangt per e-mail uiterlijk woensdag 10 maart een uitnodiging voor deze digitale verlotingsbijeenkomst. Daarin vind je meer informatie en een link, zodat je kunt deelnemen aan de verloting en rechtstreeks kunt meekijken.

De wethouder trekt tijdens de bijeenkomst één voor één de ingeschreven namen uit een glazen bokaal. Wordt jouw naam als eerste uit de bokaal gehaald, dan word je gebeld op het door jou bij de aanmelding opgegeven telefoonnummer. Tijdens dit telefoongesprek kun je een kavel naar keuze reserveren en dan ben je dus de eerste gegadigde voor die gekozen kavel. De wethouder herhaalt (voor de overige kijkers) het gekozen kavelnummer en gaat verder met de verloting. De volgende naam die uit de bokaal wordt gehaald mag ervoor kiezen om als tweede gegadigde voor de reeds door een ander gekozen kavel op de lijst te komen óf als eerste gegadigde voor een andere (nog niet gekozen) kavel. De verloting gaat door totdat er per kavel 10 gegadigden een reservering hebben.

Reservering
Ben jij tijdens de bijeenkomst de eerste gegadigde voor een kavel? Dan krijg je van ons een schriftelijke reservering voor de kavel waarop je je hebt ingeschreven. Deze reservering is circa 10 weken geldig en is bedoeld om jou in de gelegenheid te stellen om je financiële- en bouwmogelijkheden te onderzoeken. De gemeente kan tijdens deze reserveringsperiode de gekozen kavel alleen aan jou verkopen.

Projectnotaris
Benieuwd naar het vervolg wanneer jij de gelukkige eerste gegadigde wordt of bent geworden van jouw favoriete kavel? Heidi Harmsma, notaris bij Harmsma Notarissen en projectnotaris voor Broek Zuid, vertelt er meer over en legt uit welke rol zij als projectnotaris hierbij speelt. Je leest het hier.

Verkoopvoorwaarden
Benieuwd naar de verkoopvoorwaarden voor Broek Zuid? Deze vind je in de concept-koopovereenkomst.

Inschrijven
Ben jij eruit op welke nieuwe kavel jij je droomhuis wilt bouwen? Schrijf je dan vanaf nu in via het inschrijfformulier! Inschrijven kan tot en met 5 maart.

Per huishouden mag maar één keer worden ingeschreven. Echtparen, samenwonenden en aspirant samenwonenden mogen zich dus niet afzonderlijk inschrijven.

Heb je al een reservering op een kavel? Ook dan mag je meedoen aan de verloting op vrijdag 12 maart. Let op: je mag niet op twee kavels een eerste reservering hebben.  

Kavels mét woning
Naast de vrij te bebouwen kavels, worden er ruime kavels vanaf 1.000 m2 inclusief woning te koop aangeboden door BPD en Brummelhuis. Bij deze kavels is er keuze uit zeven verschillende woningtypen. Je kunt hierbij kiezen welke van deze zeven woningtypen jij op je kavel wilt laten bouwen. De verschillende woningtypen en meer informatie over het inschrijven voor deze kavels met woning vind je op de projectwebsite van Brummelhuis. De verkoop van zowel de vrij te bebouwen kavels als de kavels mét woning verloopt via Makelaardij Hoekstra.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de procedure? Download dan hier de procedure voor uitgifte van kavels van gemeente De Fryske Marren of neem contact op met Makelaardij Hoekstra bij vragen.

Inschrijven voor de verloting

Bekijk alle kavels →

| | © 2021 gemeente De Fryske Marren