In gesprek met… bouwkundig ontwerper Jorrit Kok

Een kavel kopen bij Broek Zuid is fantastisch. Maar dan begint het echte leuke werk pas! Tot in detail mag je helemaal zelf bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien. Om jouw droomhuis te realiseren zijn er oneindig veel mogelijkheden en daar kun je vast en zeker wel wat hulp bij gebruiken. Voor een bouwkundig ontwerp en volledige begeleiding bij het bouwproject ben je bij Studio JK aan het goede adres! Eigenaar Jorrit Kok vertelde ons over de mogelijkheden en de aanpak.

In Broek Zuid heb je veel vrijheid om het paleis van je dromen te bouwen. Klein, groot, bruin, wit, van hout of steen: je kunt het zo gek niet bedenken, het kan. Maar waar moet je beginnen en wat moet hiervoor allemaal precies worden geregeld? Studio JK kan je begeleiden in de bouw van de woning, van ontwerp tot oplevering. Jorrit: “We vinden het bovenal heel belangrijk dat er een klik is tussen ons en onze klant. Daarom nodigen we je altijd eerst uit voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Zo kunnen we eerst even kennismaken”.

Het 10-stappenplan voor een goed bouwproces

“We starten met een eerste gesprek, waarin we de wensen op een rij zetten. Vaak hebben klanten al een goed beeld van wat ze willen en kunnen ze hun stijl laten zien via een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest. Maar er zijn ook mensen die helemaal blanco aanschuiven”, aldus Jorrit. “Tijdens het gesprek bespreken we de beoogde stijl en plattegronden van de woning. Op basis van de besproken ideeën maken wij een offerte voor de benodigde werkzaamheden die wij uit handen kunnen nemen”.

Die werkzaamheden delen we in volgens ons 10-stappenplan, waarbij bepaalde stappen optioneel zijn. “Hierbij hebben we een nauwe samenwerking met andere partijen, zoals de gemeente, adviseurs en aannemers. We betrekken deze partijen al in het beginstadium bij de plannen, zodat we ook zo snel mogelijk weten wat de daadwerkelijke kosten zijn van het ontwerp en of het aan de regels voldoet. Hierbij kijken we altijd naar het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan dat er ligt vanuit de gemeente en nemen we waar nodig bij vragen direct contact op met de gemeente”.

Het stappenplan:

  1. Kennismaking + voorschets
  2. Opstellen schetsplan + vooroverleg gemeente
  3. Definitief ontwerp
  4. Voorlopige prijsvorming + keuze aannemer
  5. Bestektekening + bijbehorende berekeningen
  6. Aanvraag omgevingsvergunning
  7. Definitieve prijsvorming
  8. Bouw uitvoeringstekeningen
  9. Begeleiding van het bouwproces
  10. Oplevering

Tijdens het gehele traject zul je veel contact hebben met Studio JK. Jorrit: “We zitten regelmatig met elkaar om tafel, en anders hebben we contact via mail, WhatsApp of houden we online afspraken”.

Een ontwerp op maat

Als je je eigen huis gaat bouwen, wil je natuurlijk zelf weten hoe het eruit komt te zien. Want wie weet nou beter wat je thuis nodig hebt dan jij? “Daar houden wij rekening mee!”, aldus Jorrit. “De klant komt vaak al bij ons terecht omdat hij/zij gecharmeerd is van onze ontwerpstijl: robuust, stoer, strak, eigentijds en met gebruik van mooie materialen. Maar we maken altijd een ontwerp op maat en overleggen met de klant wat hij mooi vindt”. Zo kun jij in Broek Zuid het huis van je dromen realiseren.

De mogelijkheden in Broek Zuid…

… zijn eindeloos! Jorrit: “Ik zou willen dat er meer van zulke plannen waren! Mooi gelegen aan het water, ruim opgezet en met ontzettend veel mogelijkheden qua ontwerp”. Studio JK heeft al een eerste huis voor Broek Zuid ontworpen voor de familie van der Meer – Seinen. “De klik was er meteen in het eerste gesprek, en op basis daarvan zijn we aan de slag gegaan met de eerste schets. Deze hebben we voorgelegd aan de gemeente en werd in 1x akkoord bevonden!”. De woning wordt een unieke splitlevel woning, met een halfdiepe kelder. Het woongedeelte is daardoor een stukje verhoogd en komt iets boven het maaiveld uit. Benieuwd naar de woning? De plattegrond en tekeningen kun je hier bekijken!

Interesse?

Ben jij ook al aan het wegdromen over het perfecte huis voor jou? Heb je vragen voor Jorrit of ben je zelf op zoek naar een bouwkundig ontwerp? Je kunt altijd contact opnemen met Studio JK via telefoon 0516 427 556 of mail: info@studiojk.nl. Jorrit: “We plannen graag gratis en vrijblijvend een eerste gesprek met je in of beantwoorden je vraag waar mogelijk telefonisch”.

| | © 2024 gemeente De Fryske Marren