Een mooi (voor)uitzicht voor Harry en Irene

Maak kennis met deze nieuwe bewoners van Broek Zuid: Harry (59) en Irene (57) Konst! Zij zijn de trotse eigenaren van de kavel It Súd 34. ‘Toen we ons hadden ingeschreven voor de verloting en hoorden dat er maar liefst 130 mensen meededen, schatten we onze kansen niet zo groot in’. Maar het geluk was aan hun zijde: Harry en Irene werden al snel genoemd en hun eerste keuze was nog vrij. ‘Toen we de optie eenmaal hadden was de beslissing heel snel genomen en ging het balletje heel snel rollen’.

Op dit moment wonen Harry en Irene in een vrijstaande woning aan het water in Oudehaske. Het wonen aan het water is dus niet nieuw voor hen. ‘Het wonen in Oudehaske bevalt ons prima, we wonen hier al 25 jaar heel mooi. We hoeven ook niet per se weg, maar we vonden dit een buitenkans’ vertelt Harry. ‘Het plan voor Broek Zuid is heel mooi en we gaan er echt op vooruit’.

Terug naar de roots

Voor Irene is de omgeving van Broek Zuid bekende grond. Zij is geboren in Goingarijp en op haar 8e verhuisd naar de Blokslootpolder, wat valt onder Broek. Broek Zuid voelt dus een beetje als thuiskomen. ‘We zijn bekend met de omgeving, dus we kunnen goed inschatten of we ons hier thuis gaan voelen. Voor Irene is de cirkel rond’, aldus Harry.

Een toplocatie

‘Wat ik zo mooi vind aan Broek Zuid? De locatie!´ vertelt Irene enthousiast. ´Het ligt heel dichtbij het centrum van Joure, een geweldige plaats. Ik wil niet zoals vroeger in the middle of nowhere wonen en vind het prettig dat alle voorzieningen in de buurt zijn´. De combinatie van open vaarwater, met de Langwarder Wielen en het Sneekermeer om de hoek, alle voorzieningen van Joure en de fijne fietsroutes in de omgeving heeft bij Harry en Irene de doorslag gegeven. ‘Bovendien is het ook nog dichtbij de snelweg en kunnen we dus zo overal heen. Ze noemen het een toplocatie en dat is het ook!’.

Een tuin op het zuiden

Waarom It Súd 34? Toen de eerste 11 kavels bekend waren, groeide de interesse voor twee kavels. ‘Wat voor ons belangrijk is, is de ligging van de tuin. We willen graag een tuin op het zuiden omdat we er dan op vooruit gaan ten opzichte van onze huidige woning’, aldus Harry. Irene vult aan: ‘Daarnaast werden we enthousiast van het vrije uitzicht over de weilanden. Het is fantastisch dat wij straks vanuit onze woning de lucht kunnen zien boven de weilanden en het water’. ‘We houden hier in onze bouwplannen ook rekening mee, we willen ervoor zorgen dat we tuingericht wonen, zodat we vanuit onze woning te allen tijde uitzicht hebben over het water en de weilanden.’

De bouwplannen

‘Onze woning wordt, net als ons huidige huis, gebouwd door Kramer’s Bouwbedrijf. Wat we belangrijk vinden is dat het een levensloopbestendig huis wordt, wat bijvoorbeeld betekent dat er een slaapkamer beneden komt. Daarnaast streven we naar een energieneutraal huis, met onder andere zonnepanelen’.

Of we Harry en Irene straks ook zien varen? Waarschijnlijk wel! ‘Een boot hebben we vroeger wel gehad, maar op dit moment niet. Maar die gaan we natuurlijk wel weer nemen’, aldus Harry.

Wil jij net als Harry en Irene in Broek Zuid wonen? Houd dan onze website in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe uitgifte van kavels.

| | © 2024 gemeente De Fryske Marren